Rahasta nauttisi enemmän, jos sen kuluttamiseen menisi yhtä pitkä aika kuin sen hankkimiseen. E.W. Howe

Kirjoittaminen on tapa puhua joutumatta keskeytetyksi.
Jules Renhard

Sivustakatsojat näkevät usein enemmän kuin pelurit.
Francis Bacon

maanantaina, kesäkuuta 14

Mistä saavat sen itsevarmuuden?...




Olen miettinyt tässä, että mitäköhän tekisi seuraavaksi. Josko kouluttautuisi vai mihinköhän sitä ponnistaisi. Tosin nykyään ei taida tarvita enää koulutusta.

Ei tarvitse kuin osata väärentää paperinsa, niin johan pääsee vaikka lääkäriksi(lehdessähän oli juttua siitä epäpätevästä lääkäristä, joka jäi kiinni vasta vuoden päästä. Hänellä oli väärennetyt paperit) tai opettajaksi(opettajanakin voi näköjään toimia ilman pätevyyttä. Riskinä tietty kiinni jääminen.) tai lentäjäksi(luin lentäjästä, joka oli opetellut lentämään simulaattorissa ja pääsi toimimaan kymmenen vuotta ennen kuin jäi kiinni. Ei joutunut kertaakaan onnettomuuteen ja siksi rangaistus pienempi).

En tiedä, onko näitä tapauksia ennen ollut, mutta nykyään näköjään voi lukea lehdestä ihmisistä, jotka pääsevät töihin ilman pätevyyttä. Mistäköhän saavat sellaisen itsevarmuuden yrittää? Ja onko se sen väärtti?





2 kommenttia:

  1. Sekin on minun mielestäni aika pöhköä, että useimpiin töihin on nykyään ihan mahdottomat koulutus- ja pätevyysvaatimukset. Ei riitä, että osaisi hoitaa tai olisi vallmis opettelemaan työhän kuuluvat tehtävät...ja alaa pitäisi olla valmis vaihtamaan aina työmarkkinoiden rakennemuutoksen mukaan. Millä sitä ihminen kaikkeen voi sopeutua ja ehtii ja jaksaa..?

    VastaaPoista
  2. Millan, tuo on totta, mitä kirjoitit. Paljon on vaatimuksia ja kenellä voikaan olla ne kaikki koulutukset käytynä läpi. Pitäisi olla korkeakoulututkintoa ja keskiasteen koulutus ja pitkä työkokemus.

    Nykytrendi taitaakin olla työnantajan markkinat.

    VastaaPoista