Rahasta nauttisi enemmän, jos sen kuluttamiseen menisi yhtä pitkä aika kuin sen hankkimiseen. E.W. Howe

Kirjoittaminen on tapa puhua joutumatta keskeytetyksi.
Jules Renhard

Sivustakatsojat näkevät usein enemmän kuin pelurit.
Francis Bacon

tiistaina, toukokuuta 25

Mielikuvaharjoituksella laskuista eroon.., häh?



Tässä kyllä huomaa, että päässä pyörii vaan yksi ajatus ja se on tämä velkataakka. Vaikea kirjoittaa muusta, kun päässä pyörii laskut ja ulosotto vaanii ovella. Onneksi vielä ovella, mutta joku päivä voi jo päästä ovesta sisään.

Luin tässä naisesta, joka oli alkanut laihtua hypnoosin avulla ja mielikuvissaan oli tehnyt harjoituksia ja siis kuvitellut laihtuvansa. Oli siis tepsinyt, vaikka aluksi nainen ei ollut oikeasti liikkunut. En kyllä pidä hypnoosin ideasta, mutta jospa tuossa tarinassa olisikin meikäläisen laskupinon vähentäjä. Kuvittelen siis mielikuvissani laskupinoni vähenevän ja rahani lisääntyvän, niin eiköhän ala jo tapahtua. Ehkä aivoni keksivät uusia keinoja ansaita rahaa ja hermoyhteydet vilkastuvat.

Jos nyt aloitan, niin milloinkahan pitäisi tulosten alkaa näkyä. Ja menisiköhän ulosottajalle läpi, kun kertoisin mielikuvissani jo maksaneeni laskun?


2 kommenttia:

  1. Hei taasen, koska en tunne velkataakkasi painoa enkä osaa kuin toivoa, että löydät hyvät keinot raha-asioiden hoitoon, niin tarinoin tuosta mielikuvaharjoittelusta. Sen verran olen itse tehnyt harjoitteluja ja myöskin visuaalisia aarrekarttoja, että voin suositella niitä.

    Se mitä ajattelet, sille aikasi annat. Jos mietit huolta, kiinnität enemmän huomiota siihen mikä aiheuttaa sinulle huolta ja sitten taas huolesi kasvaa entisestään. Jos sen sijaan haluat jotain helpotusta elämääsi, sinua auttaa pikkuhiljalleen ajatusmallisi uudelleen opettaminen. Se ei todellakaan ole helppoa, mutta pikkuhiljaa siihen pääsee. Elämästämme ei koskaan tule täysin huoletonta, sitä on varmasti turha odottaa. Pelkkä positiivisuusajattelu ei tuo siis onnea, sillä aina sattuu ja tapahtuu. Elämä muuttuu jatkuvasti, emmekä me voi kaikkeen varautua.

    Mutta jos haluat kokeilla mielen virkistämistä, niin voit kokeilla tehdä itsellesi visuaalisen kuvan. Ota paperi, johon liimaat kuvia, joista tulet hyvälle tuulelle tai joissa on niitä asioita joita haluat. Liimaa siihen myös oma tuore hyväntuulinen valokuvasi (tämä on tärkeintä mitä pitää tehdä). Voit myös kirjoittaa lauseita, kuten vaikka: "minulla on varaa siihen mitä todella tarvitsen". Siis lauseita, joissa on se mitä haluat, ei se mitä et halua (ei siis: en halua, että minulla on laskuja). Sitten laitat kartan sellaiseen paikkaan, mistä näet sen joka päivä. Muista katsella ja fiilistellä. Tämä ohje on todella niukka, ehkä kirjoitan aiheesta joskus blogissani. Aarrekartan teosta löytyy varmasti googlettamalla ohjeita.

    Toinen mitä suosittelen on iltakirjoittelu käsin kauniiseen vihkoon siitä mistä olet kiitollinen. Jos joka ilta kokeilet 28 päivän ajan kirjoittaa asioita, joista olet kiitollinen, niin olosi helpottuu (myös yöunesi saattaa rauhoittua ja kehokin kenties voi paremmin). Itse olen tehnyt tätä nyt 4 vuoden ajan, enkä jätä pois, sillä tämä varsinkin kiinnittää minun huomioni siihen mikä kaikki on jo hyvin.

    Tulipas pitkät pätkät. Toivon sinulle parasta =)

    VastaaPoista
  2. Kiitos mielenkiintoisesta vastauksestasi, Birgitta.

    Viimeisen vuoden aikana vaan ollut aika monta vastoinkäymistä ja niistä henkisesti yli pääseminen onkin ollut työn takana. Onneksi ainakin toinen koettelemus on takana. Tämä velkajuttu on vielä päällä, kun olen työtön ja rahat vähissä.

    Pitääpä kokeilla kumpaakin ideaa. Olenkin lukenut jonkin verran aarrekartta-versiosta, mutta en ole vielä kokeillut.

    Omassa ajattelussani huomaan helposti keskittyväni niihin asioihin, mitkä vaivaavat. Joskus on tosi vaikea päästä ahdistuksen kierteestä ja ajatella niitä asioita, jotka ovat hyvin.

    Muutenkin itselleen positiivisen palautteen antaminen niistä tilanteista, joissa on osannut valita oikein, meinaa välillä unohtaa. Helpommin sitä arvostelee itseään kuin muistaa tilanteita, jolloin on tehnyt hyvän ratkaisun. =)

    VastaaPoista