Leo Tolstoi: "Me emme rakasta ihmisiä niinkään siksi, että he ovat tehneet meille palveluksia vaan siksi, että olemme itse tehneet niitä heille."
Luin taas uutta kirjaa: Richard Wiseman, Minuutissa muutokseen. Kun illalla luin tuota kirjaa, niin päässä pyöri vaikka mitä hienoja oivalluksia. Nyt aamutuimaan puolet ideoista on valunut pois. Illalla ei saa vaan aikaiseksi kirjoittaa ideat selkeään muotoon ja aamulla ei taas ideat lennä. Mikäköhän olisi tuolle ratkaisu. Ken tietää.
Tuossa kirjassa mainittiin juoruilun hyvät ja huonot puolet. Jos esim. kertoo kolmannelle osapuolelle jotakin negatiivista jostakin ihmisesta, niin tämä kolmas siirtää sen sinuun. Ja jos taas kertoo toisesta jotakin positiivista, niin ihmiset yhdistävät sen sitten sinuun.
Ja tuossa oli myös mainittu sympaattisuus ihmisesssa. Jos ihminen tekee asiat täydellisesti (siis niin täydellisesti kuin jotkut vaan voivat), niin muut eivät pidä häntä sympaattisena. Hän on siis liian täydellinen. Mutta jos hän esim. mokaa jotenkin, niin silloin ihmiset pitävät häntä inhimillisenä, siis sympaattisena.
Kait sitä samaistuu helpommin epätäydelliseen ihmiseen kuin sellaiseen, joka osaa asiat todella hyvin.
Tuossa kirjassa on paljon esimerkkejä ja tutkittuja tilanteita, mikä tekee siitä mielenkiintoisen. Paljon siinä on vaan asiaa, mitä ei kertalukemisella pureksi. Joutuu taas miettien lukemaan. Kun vaan tulisi sellaisia kestäviä ideoita, etteivät jää sellaiseksi tähdenlennoiksi.
Rahasta nauttisi enemmän, jos sen kuluttamiseen menisi yhtä pitkä aika kuin sen hankkimiseen. E.W. Howe
Kirjoittaminen on tapa puhua joutumatta keskeytetyksi.
Jules Renhard
Sivustakatsojat näkevät usein enemmän kuin pelurit.
Francis Bacon
Kirjoittaminen on tapa puhua joutumatta keskeytetyksi.
Jules Renhard
Sivustakatsojat näkevät usein enemmän kuin pelurit.
Francis Bacon
torstaina, toukokuuta 13
jääkö ideat elämään....
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti